Get Adobe Flash player

Jaslice

V jeseni 2011, me je prijelo, da bi malo ustvarjala. V roke sem vzela glino in packala. Nastalo je marsi kaj zanimivega vendar nič omembe vrednega. V hladnih večerih mi je  družbo za mizo pričel delati moj fant. Z besedami; ” a lahko še jaz poizkusim, saj to pa ni tako težko”, mi je dal zagon, da sem se začela resnično poglabljati in truditi, da bi nastalo kaj smiselnega.

Tako so začele nastajati  figurice za jaslice. K sodelovanju sem povabila prijatelja in umetnika  Mitjo Cenclja, ki sicer ustvarja v drugih vodah, bolj znanega kot Mitch Art in njegovo dekle Anito Šepec.  K jaslicam sta prispevala kar nekaj atraktivnih figuric.  Neko nedeljo, ko se je naša družinska odprava napotila v gozd po material, je val navdušenja zajel še mojo mamo Marino. Pod njenimi rokami, je nastalo kar precej veliko kamnito mesto Betlehem. Z nasveti in kritikami sta mi ob strani stala še naš župnik Jože Erjavec in moj velik sodelavec pri večini projektov Tomaž Lavrih, prav tako umetnik, mojster rezljanja lesenih figuric in skulptur.

Tako so ob božiču 2011 nastale prve velike, unikatne jaslice pod našim kozolcem. Z lepim obiskom so jih pozdravili krajani, še posebej naš pevski zbor Strune, saj so po polnočnici ob jaslicah zapeli nekaj božičnih pesmi.Jaslice  so bile tudi povod, da organiziramo čudovit izlet po naših krajih in k nam povabimo ljudi iz drugih koncev Slovenije.

Z izletniki smo obiskali prelepo gotsko cerkev v Šentrupertu, zelo znano Veselo Goro, Spečo lepotico oz. mirenski grad, ki nam ga je dr. Marin nesebično razkazal in nas popeljal v čas, ko je EMA KRŠKA še hodila po njegovih sobanah. Izpustili nismo niti znane romarske cerkve na Zaplazu, kjer uživa svoj zadnji pokoj mučeni Grozde. Na Zaplazu smo se udeležili tudi svete maše. Čisto na koncu pred slastno, domačo, dolenjsko večerjo, smo si ogledali še našo farno cerkev sv. Lovrenca in razstavo unikatnih  jaslic Tomaža Lavriha.

 

 

 

 

 

Lepo vabljeni.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>